Mietteitä kurssista ja sen aiheista

Moi!

Kurssin alussa ja sen aikana on sanottu, että blogin ei ole tarkoitus olla oppimispäiväkirja tai vastaava. En pyrikään siihen, mutta ajattelin, että olisi hyvä kertoa hieman ajatuksia kurssiin liittyen ja pohtia asioita, joita on oppinut.

Ensimmäiseen lähipäivään itselläni ei ollut hirveästi odotuksia tai en edes oikein tiennyt mitä odottaa lähipäivältä tai kurssilta. Päivän aikana kävimme läpi hieman perusteita big datasta ja siihen liittyvistä asioista ja teimme käytännön harjoituksia Excel -ohjelmiston ja sen työkalujen avulla. Yllätyin lähipäivän aikana ominaisuuksista, joita en tiennyt Excelissä edes olevan. Päivän aikana käytettiin etenkin ohjelmiston Power työkaluja. En tiennyt kyseisistä työkaluista ennen lähipäivää enkä olisi luultavasti osannut edes hyödyntää niitä vaikka olisin tiennyt. Työkalujen avulla pystyi mm. louhimaan tietoa omista Facebook päivityksistään ja mielestäni se oli mielenkiintoista.

Lähipäivän jälkeen tehtäväksi saadut käytäntö ja teoria tehtävät olivat mielestäni suhteellisen työläitä ja vaativat kohtuullisesti aikaa. Vaikeusaste oli helppo/kohtuullinen, mutta aikaa tehtäviin kului, ainakin itseltäni, ihan mukavasti vaikkakin samalla oppi kaikenlaista uutta.

Toiseen lähipäivään valmistautuessa tiesi jo, mitä päivältä tai opetukselta voi odottaa. Opetus oli mielenkiintoista, hauskaa ja päivän aikana opittiin jälleen uusia asioita. Päivän aikana käytettiin jonkun verran Putty tai Secure Shell -komentorivi ohjelmia ja niiden käyttäminen vaati aluksi hieman kertausta, koska opinnoissa ei tule normaalisti kovinkaan paljoa käytettyä komentorivi ohjelmia. Komentoriviä olisi kuitenkin hyvä osata ainakin perustasolla käyttää. Graafitietokanta oli varsin mielenkiintoinen ja uusi kokemus. Päivän ja harjoitusten jälkeen olen kuitenkin miettinyt, että kuinka hyödyllinen ohjelmointi/tietokantakieli Neo4j:ssä käytetty Cypher kyselykieli on työelämää ajatellen. Asia selvinnee viimeistään silloin jos joutuu työskentelemään erilaisten tietokantojen parissa.

Toisen lähipäivän jälkeiset tehtävät olivat mielestäni helpompia kuin ensimmäisen päivän jälkeen. Neo4j:n kyselykieli tuli tutummaksi harjoitusten yhteydessä ja oli hauskaa tehdä Neo4j:hin, oma pienimuotoinen, tietokanta.

Kurssin ennakkotehtävät ovat olleet mielestäni hyödyllisiä. Tehtävistä on ollut etua siinä mielestä, että kuhunkin lähipäivään mentäessä asioista on ollut hieman tietämystä jo valmiiksi, ennen kuin niitä on alettu varsinaisesti opiskelemaan.

Kurssin toteutustapa on, ainakin itselleni, varsin mieluisa. Perinteisesti yliopistokurssit suoritetaan tavallisesti luentojen ja tenttien avulla. Itse en ole kovinkaan aktiivinen luennoillakävijä, koska en tunne saavani luennoilla istumisesta ja luennoitsijoiden hiljaa kuuntelemisesta kovin paljoa irti. Itsenäisesti tehtävät verkkokurssit ovat itselleni mieluisimpia. Tästä kyseisestä big data kurssista tekee mieluisan se, että opetus on vuorovaikutteista, käytännönläheistä(opitaan uusia työkaluja ja menetelmiä) sekä kurssista ei ole tenttiä. On mukavaa vaihtelua, että kurssi arvioidaan tehdyn työmäärän (harjoitustehtävät, harjoitustyö jne.) perusteella eikä pänttäämällä tenttiin viimeisillä viikoilla. Mielestäni on kannustavampaa tehdä harjoituksia ja tehtäviä tasaisesti koko kurssin ajan ja että arvosana määräytyy kunkin oman työpanoksen mukaan, kuin antaa arvosana pelkästään tentin perusteella. Sellaiset kurssit, jotka suoritetaan pelkästään tenttimällä, eivät jää yleensä niin hyvin mieleen kuin sellaiset, joissa tehtäviä tehdään ja harjoitellaan asioita käytännössä.

Loppuun mielestäni hyvä video liittyen toisen lähipäivän Neo4j graafitietokantaan:

-Niko

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s