Erilaisia datan lähteitä

Moro!

Tässä postauksessa luetellaan joitakin maksuttomia ja avoimia datalähteitä. Verkossa on tuhansia ja tuhansia erilaisia datan lähteitä, mutta tässä on tietysti vain lueteltu ja esitelty muutamia niistä.

UCI koneoppimisen tallennusvarasto, joka sisältää tietokanta kokoelmia, domain teorioita ja data generaattoreita. Datoja käytetään esim. koneoppimis yhteisöissä koneoppimis algoritmien empiirisessa analysoinnissa.  Sivustoa ylläpitää University of California, Irvine. Data on maksuttomasti saatavilla.

https://archive.ics.uci.edu/ml/index.html

Tilastokeskus on suomalainen viranomainen, joka on perustettu tilastointia varten. Tilastokeskus tuottaa valtaosan Suomen virallisista tilastoista ja on myös merkittävä toimija tilastotieteiden kansainvälisellä alalla. Tilastokeskuksen sivuilla on suuria määriä eri kategorioihin luokiteltua dataa ja se on ilmaista.

http://www.tilastokeskus.fi/

Avoindata.fi palvelu Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin ylläpitämä sivusto, jonka tarkoituksena on luoda edellytyksiä julkisen hallinnon organisaatioiden tietoaineistojen avaamiseen ja tehostamaan avointen tietoaineistojen käyttöä. Sivuston tavoitteena on tarjota julkisen hallinnon keskeisimmät tietovarannot avoimesti ja maksuttomasti kaikkien saataville.

https://www.avoindata.fi/fi

War-on-ice on sivusto, jossa tarjotaan tilastotietoja jääkiekosta ja siihen liittyvistä asioista. Sivustolta löytyy mm. dataa jääkiekkoilijoiden suorituksista ja eri pelien tilastotiedoista. Data on maksuttomasti saatavilla.

http://war-on-ice.com/

Euroopan unionin avoin data portaali on yhteyspiste, jonka kautta on pääsy Euroopan unionin toimielinten ja muiden elinten tuottamaan dataan. Portaalin tarkoituksena on tarjota helppo ja vapaa pääsy dataan ja siten edistää tietojen innovatiivista käyttöä ja taloudellisen potentiaalin hyödyntämistä. Datat ovat ilmaisesti käytettävissä ja niitä voi hyödyntää kaupallisiin ja ei-kaupallisiin tarkoituksiin. Portaalia hallinnoi Euroopan unionin julkaistutoimisto.

http://open-data.europa.eu/en/data/

Gapminder on voittoa tavoittelematon hanke, joka jakaa ilmaista dataa maailman eri ilmiöistä ja pyrkii lisäämään ihmisten ymmärrystä asioista laajojen ja monipuolisten tilastojen avulla. Data on ilmaista.

http://www.gapminder.org/data/

CIA:n ylläpitämä ”faktakirja”, joka sisältää tietoa mm. 267 maan historiasta, väestöstä, taloudesta, hallinnosta, infastruktuurista ja armeijasta.

https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/

Trafin ylläpitämä sivusto, jossa on saatavilla tietoaineistoja maksutta julkiseen käyttöön. Sivustolla on avointa dataa ajoneuvoista- ja vesikulkuneuvoista. Tietojen julkisen saatavuuden tarkoituksena lisätä rekisteritietojen saatavuutta ja hyödynnettävyyttä yhteiskunnassa.

http://www.trafi.fi/tietopalvelut/avoin_data

Ilmatieteen laitoksen ylläpitämä sivusto, jossa on saatavilla maksutonta dataa julkiseen käyttöön. Data on pääsääntöisesti säätietoihin liittyvää dataa.

https://ilmatieteenlaitos.fi/avoin-data

– Niko

 

 

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s