Mietteitä kurssista vol 2.

Moro!

 
Lähipäivä 3.

Kolmannessa lähipäivässä tutustuttiin Microsoftin Azure -palveluun ja sitä myös esitteli etäyhteyden avulla eräs Microsoftin työtekijä. Työntekijän pitämä esittely/opetus toi mukavaa vaihtelua opetukseen ja opetusta oli mukavaa seurata.

Alla hieman ajatuksia harjoitustyöstä:

Kurssin lopuksi jokainen opiskelija teki harjoitustyön, jossa harjoiteltiin kurssilla opittuja asioita ja menetelmiä. Itselläni harjoitustyön tekemiseen meni melko kauan aikaa ja joitakin tehtäviä joutui pureskelemaan ihan kiitettävästi. Azure tehtävien tekeminen oli varsin suoraviivaista ja helppoa kun seurasi Azuresta ja netistä löytyneitä
tutoriaaleja. Pakollisten tehtävien jälkeen Azure tilin saldo oli vielä huomattavan verran plussalla, joten jäänee nähtäväksi tulisiko kyseinen saldo vielä hyödynnettyä loppuun testailemalla ja kokeilemalla ennen kuin ilmaisen kokeilun käyttöjakso umpeutuu.

Hive harjoitukset olivat mielestäni kaikista mielenkiintoisimpia harjoitustyössä, koska hiveä ei käsitelty lähipäivissä. Hiveen ja sen käyttämiseen pääsi mielestäni varsin helposti sisälle katsomalla opettaja tekemät opetusvideot huolella ja ajatuksen kanssa. Hiven kanssa kävi muutaman kerran hieman hassusti kun ei muistanut kuinka paljon taulussa on tietoa ja päätti tulostaa joka ikisen rivin * komennon avulla.

 
Excel -harjoituksessa oli aluksi hieman vaikeaa päättää seikka/asia, jota annetusta datasta alkoi tutkimaan tarkemmin. Lopulta itse päätin tutkia eri polttoaineiden hiilidioksidipäästöjä eri maanosissa. Kaavioiden tekeminen oli yksinkertaista ja nopeaa kun aiheen oli päättänyt, mutta järkevien päätelmien keksiminen datasta vaati aikaa. Kurssilla opittujen asioiden perusteella voisi luulla, että datatieteilijät joutuvat käyttämään juuri kyseiseen edellämainittuun asiaan työssään varsin paljon aikaa eikä löyhiä päätelmiä kannata tehdä ihan helpoin perustein.

Henkilökohtaisesti itse olen varsin tyytyväinen kurssin sisältöön ja opetukseen ja olen ehdottomasti sitä mieltä, että kurssille kannatti osallistua. Kurssi oli varsin työläs, kuten opettaja kurssin alussa mainitsi, mutta tehtävien tekeminen oli kuitenkin hauskaa, koska niitä tekemällä oppi paljon uutta tietoa ja joitakin uusia menetelmiä ja työkaluja. Lähipäiviä oli mielestäni sopivan verran ja niissä aika kului todella nopeasti. Täytynee toivoa, että kurssia varten tehdyt työt ja siihen käytetty työmäärä korreloivat hyvän arvosanan ja lopputuloksen puolesta.

– Niko

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s